Βουτιά θανάτου με 483χλμ/ώρα έκανε το ρώσικο Airbus -Ενισχύονται τα σενάρια ότι ανατινάχθηκε στον αέρα

0

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για τη μοιραία πτήση του Airbus A321, σύμφωνα με την ανάλυση του FlightRadar24, που ενισχύουν το σενάριο ότι το αεροσκάφος καταστράφηκε στον αέρα, αν και οι αιγυπτιακές Αρχές το αρνούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πτήσης που επεξεργάστηκε η ιστοσελίδα FlightRadar24 το Airbus A321 της Metrojet ξεκίνησε τη βουτιά θανάτου με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 483 χλμ./ώρα και σε πρώτη φάση έπεσε από τα 31.000 πόδια στα 26.000 μέσα σε 26 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια το σήμα του από τα ραντάρ χάθηκε.

Το αεροπλάνο εμφανίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία από δορυφόρους και ραντάρ, να αλλάζει την κατεύθυνσή του κάνοντας μια στροφή 20 μοιρών προς τα δεξιά και στη συνέχεια επιστρέφοντας στην αρχική βορειοδυτική κατεύθυνσή του.

«Ξεσκονίζουν» όσους είχαν πρόσβαση στο αεροσκάφος

Όπως μεταδίδει το NBC τώρα η προσοχή των ερευνητών στρέφεται στα πρόσωπα, στο ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες και στο ποιοι είχαν πρόσβαση στο καταδικασμένο αεροσκάφος πριν την απογείωσή του.

Αυτό, δηλαδή, που εξετάζουν οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας είναι ποιοι είχαν πρόσβαση στην αίθουσα αναμονής, ποιοι ασχολήθηκαν με το κέτερινγκ και τον καθαρισμό του αεροσκάφους καθώς στο τραπέζι παραμένει η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας.

Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με το NBC, κανείς από τους 224 επιβάτες δεν εντοπίστηκε σε κάποια απο τις βάσεις τρομοκρατικών δεδομένων των ΗΠΑ.

Comments are closed.