Θρίλερ στον Έβρο με τζιχαντίστρια που θέλει να πολεμήσει για τον ISIS

0

«Θα πολεμήσω για τον ISIS. Ντρέπομαι που είμαι Ελβετίδα», φαίρεται να δήλωσε η 29 Ελβετίδα που εντοπίστηκε στον μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου.

Η Φραντζίσκα  εντοπίστηκε από αστυνομικούς οι οποιοι είδαν τα στοιχεία ταυτότητάς της στη λίστα της Ιντερπόλ με τα εξαφανισμένα άτομα.

3

«Ντρέπομαι που είμαι Ελβετή. Βαφτίστηκα από επιλογή μουσουλμάνα και θέλω να πάω στη Συρία για να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS. Θέλω να γεννήσω παιδιά για να πολεμήσουν για τον Αλλάχ» συμπλήρωσε η γυναίκα, όπως αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που ήρθαν σε επαφή μαζί της.

3

Μερικές μέρες αργότερα όμως, ενώπιον του δικαστηρίου στο οποίο οδηγήθηκε κατηγορούμενη για την αρπαγή του πεντάχρονου παιδιού της από τον Αιγύπτιο σύζυγό της αρκέστηκε να δηλώσει ότι «αποφάσισα να πάω στη Συρία γιατί μόνο εκεί υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη».

3

Η 29χρονη ζούσε μαζί με τον άντρα της, ο οποίος είναι ευκατάστατος επιχειρηματίας, στην Αίγυπτο. Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι η γυναίκα είναι ψυχολογικά ασταθής, διακατέχεται από θρησκευτικό φανατισμό και δήλωνε ότι κανείς δεν μπορεί να την αποτρέψει από το να πάει στη Συρία και να ταχθεί στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Βέβαια αφέθηκε ελεύθερη, καθώς δεν μπορεί να διωχθεί η πρόθεσή της. Άλλωστε δεν εκκρεμεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για κάποιο αδίκημα. Έτσι, η γυναίκα δηλώνει ότι με το πρώτο μέσο που θα βρει θα φύγει για τη Συρία.

 

 

Comments are closed.