Τα ψηλά τακούνια ανακαλύφθηκαν στη Μέση Ανατολή για να μην καίγονται τα πόδια στην άμμο

0

Σε καμία περίπτωση το ψηλό τακούνι δεν είναι νέα επινόηση.

Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την παρουσία ψηλοτάκουνων παπουτσιών από στην αρχαία Αίγυπτο, όπου λέγεται ότι ανακαλύφθηκαν στη για να μην καίγονται τα πόδια των ανθρώπων στην άμμο.

Στο πέρασμα των αιώνων, τα ψηλά τακούνια φορέθηκαν τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες και έγιναν σύμβολα δύναμης, κοκεταρίας ή και σεξουαλικά φετίχ.

Η πρώτη, καταγεγραμμένη, φορά όμως που τα ψηλοτάκουνα φορέθηκαν για να υπηρετήσουν την γυναικεία ματαιοδοξία ήταν το 1533, από την Ιταλίδα Αικατερίνη των Μεδίκων που τα έφερε από την Φλωρεντία στο Παρίσι για τον γάμο της με τον διάδοχο του θρόνου της Γαλλίας.

Τα Ιταλικά ψηλά παπούτσια υιοθετήθηκαν αμέσως από την Γαλλική αριστοκρατία και για τον επόμενο αιώνα συνέχιζαν να ανεβαίνουν σε ύψος αγγίζοντας 12 εκατοστά ενώ οι κυρίες της Αυλής συχνά αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μπαστούνια για να ισορροπήσουν πάνω τους.

Παράλληλα έγιναν και σύμβολο εξουσίας και ισχύος αφού οι γυναίκες των κατώτερων κοινωνικών τάξεων δεν μπορούσαν να φορούν τόσο υπερβολικά και καθόλου πρακτικά υποδήματα.

Comments are closed.