Τα 10 best sellers… όλων των εποχών! Βιβλία με περισσότερες από 70 εκατ. πωλήσεις

0

Παρακάτω σας παραθέτουμε βιβλία σημαντικά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της λογοτεχνίας. Το καθένα με τεράστια απήχηση στον κόσμο…

10. Σκέψου και γίνε πλούσιος, Napoleon Hill – 70 εκατ. πωλήσεις

Napoleon_Hill_holding_book_1937

Στο βιβλίο του, ο Napoleon Hill υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του να έχεις αληθινά αισθήματα πίσω από τους στόχους. Αυτό το φλεγόμενο πάθος θα βεβαιώσει ότι είσαι απόλυτα δεσμευμένος να τους επιτύχεις. Όταν φαντάζεσαι τον εαυτό σου να πετυχαίνει αυτούς τους στόχους και πόσο θα αλλάξει η ζωή σου μετά προς το καλύτερο, θα πρέπει να ενθουσιάζεσαι υπερβολικά. Ο ενθουσιασμός θα παίξει μεγάλο ρόλο στο να σε κρατήσει προσηλωμένο και συγκεντρωμένο.

 

09. O Κώδικας Ντα Βίντσι, Dan Brown – 80 εκατ. πωλήσεις

Leonardo_da_Vinci_-_Last_Supper

Το βιβλίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στον Μεσαίωνα και σε πολύ παλαιότερες εποχές. Όλη η υπόθεση του έργου εξελίσσεται αρχικά στο Παρίσι, όπου ξεκινάει με την εξιχνίαση του φόνου του εφόρου του Λούβρου. Μετά μόλις ανακαλύπτουν οι ήρωες την εμπλοκή μυστικών οργανώσεων στην δολοφονία του εφόρου, αρχίζει ένα κυνηγητό ανάμεσα στην αστυνομία και στους ήρωες του βιβλίου. Μέχρι το τέλος του βιβλίου η ιστορία παραμένει αποκαλυπτική με ρεαλιστικές περιγραφές και αναφορές στην πραγματική ταυτότητα του Ιησού Χριστού.

 

08. Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα (Το χρονικό της Νάρνια), C. S. Lewis – 85 εκατ. πωλήσεις

The_Snow_Queen_by_Elena_Ringo

Η Νάρνια… μια χώρα παγωμένη… όπου είναι πάντα χειμώνας… μια χώρα που περιμένει κάποιον να την απελευθερώσει. Τέσσερις φίλοι έτοιμοι για περιπέτειες περνάνε μέσα από την πόρτα μιας ντουπάλας στη χώρα της Νάρνια, μιας χώρας σκλαβωμένης από τις δυνάμεις της Λευκής Μάγισσας. Όταν όμως κάθε ελπίδα έχει σχεδόν πια χαθεί, η επιστροφή του Μεγάλου Λονταριού, του Ασλάν, σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή… και μια μεγάλη θυσία.

 

07. Όνειρο του Ερυθρού Επιμελητηρίου,  Cao Xueqin – 100 εκατ. πωλήσεις

Sun_Wen_Red_Chamber

Πιστεύεται ότι το βιβλίο είναι ημι-αυτοβιογραφικό, αντανακλώντας την άνοδο και την πτώση της οικογένειας του συγγραφέα Cao Xueqin και, κατ ‘επέκταση, της δυναστείας Qing. Το μυθιστόρημα είναι αξιοσημείωτο, όχι μόνο για την τεράστια γκάμα των χαρακτήρων, αλλά και για την ακριβή και λεπτομερή παρατήρηση της ζωής και κοινωνικών δομών του 18ου αιώνα στην Κίνα.

 

06. She: A History of Adventure, H. Rider Haggard – 100 εκατ. πωλήσεις

Thure_de_Thulstrup_-_H._Rider_Haggard_-_Maiwa's_Revenge_-_Fire,_you_scoundrels

Τo βιβλίο αναφέρεται στη «She», μια εξαιρετικά όμορφη αλλά εκδικητική θεά της Αφρικής.

 

05. Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς, Agatha Christie – 100 εκατ. πωλήσεις

And_Then_There_Were_None_1945

Στο έργο αυτό πρωταγωνιστούν δέκα ξένοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια έπαυλη σε ένα νησί και όλοι κρύβονται κατά κάποιον τρόπο πίσω από μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Καθώς ένας ένας αρχίζει να πεθαίνει μυστηριωδώς, οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν ότι στην παρέα τους μπορεί να κρύβεται ένας δολοφόνος.

 

04. Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, J.K. Rowling – 107 εκατ. πωλήσεις

J._K._Rowling_at_the_White_House reading Harry Potter

Είναι το πρώτο από τα επτά βιβλία της επιτυχημένης και δημοφιλούς σειράς μυθιστορημάτων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, με ήρωα τον νεαρό μάγο Χάρι Πότερ. Το βιβλίο εκδόθηκε πρώτη φορά στα Αγγλικά στις 30 Ιουνίου 1997 από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury Publishing Plc στο Λονδίνο και μεταφέρθηκε σε ταινία με το ίδιο όνομα.

 

03. Ο Μικρός Πρίγκιπας, Antoine de Saint-Exupéry – 140 εκατ. πωλήσεις

the little prince cover

Το θέμα του βιβλίου είναι το εξής: ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του -που έχει πάθει βλάβη- στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (το Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο «ανθρώπινοι». Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει ν’ απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.

 

02. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, J.R.R. Tolkien – 150 εκατ. πωλήσεις

Hobbiton

Η ιστορία αρχίζει 60 χρόνια μετά απ’ τα γεγονότα του προηγούμενου βιβλίου του Τόλκιν, του Χόμπιτ, αλλά εξελίσσεται σε μια πολύ μεγαλύτερη ιστορία. Γράφτηκε κατά διαστήματα ανάμεσα στο 1937 και το 1949, αν και το μεγαλύτερο του μέρος δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών διαδραματίζεται κατά την Τρίτη Εποχή της Μέσης Γης, ενός φανταστικού κόσμου που κατοικείται από διάφορες ανθρωποειδείς φυλές: Χόμπιτ, Ξωτικά, Ανθρώπους, Νάνους και Όρκ. Η ιστορία του επικεντρώνεται γύρω από το Ένα Δαχτυλίδι το οποίο κατασκεύασε ο Σκοτεινός Άρχοντας Σάουρον κατά τη Δεύτερη Εποχή. Ξεκινώντας από το ήσυχο Σάιρ η ιστορία εξελίσσεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Μέσης Γης και ακολουθεί την πορεία του πολέμου του Δακτυλιδιού.

 

01. Ιστορία δύο πόλεων, Charles Dickens – 200 εκατ. πωλήσεις

a tale of two cities engraving

Η πλοκή της «Ιστορίας δύο πόλεων» διαδραματίζεται ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι μεταξύ 1775 και 1793 και περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες μιας σειράς ανθρώπων, στιγματισμένων από ένοχα οικογενειακά μυστικά κι από άδικες κατηγορίες κατασκοπίας ή προδοσίας. Κεντρικοί χαρακτήρες του μυθιστορήματος είναι η νεαρή, μεγαλωμένη ως ορφανή στο Λονδίνο Λούσι Μανέτ, ο γιατρός πατέρας της που εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή της λίγο πριν συμπληρώσει τα 18 της χρόνια, ο σύζυγός της Τσαρλς Ντάρνι, Γάλλος αριστοκρατικής καταγωγής, αποστάτης της τάξης του και αυτοεξόριστος στην Αγγλία, κι ένας χαραμοφάης Βρετανός, ο δικηγόρος Σίντνεϊ Κάρτον, μάταια ερωτευμένος μαζί της.

Comments are closed.