Στο Facebook πλέον μπορείς να επιλέξεις ως γλώσσα τα αρχαία ελληνικά

0

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης παρέχει πλέον την επιλογή των αρχαίων ελληνικών μεταξύ των διαθέσιμων γλωσσών, με τους χρήστες του Facebook να μπορούν πλέον να «ξεσκονίσουν» όσα έμαθαν κατά τα σχολικά έτη.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταφραστεί στα αρχαία ελληνικά όλες οι επιλογές που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκτιμάται ότι σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιλέγοντας από την καρτέλα «Γλώσσα» στις ρυθμίσεις, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την «Ελληνική Αρχαία».

Αυτόματα, το «τι σκέφτεσαι;» μεταφράζεται σε «Τι δοκεῖς;», τα εισερχόμενα σε «Ἁγγέλματα», οι ειδοποιήσεις σε «Διαγγελίαι», ενώ το «Τα έχω διαβάσει όλα» εμφανίζεται ως «Σήμανσις ὥς ἀναγνωσθέντα».

Πλέον, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να «ευρίσκειν» νέους φίλους, ενώ η αρχική σελίδα έχει μεταφραστεί σε «οἶκος».

Παράλληλα, μπορεί κανείς να δει τις εκδηλώσεις των επομένων ημερών στην καρτέλα « Ὥ γέγοναι».

Όσοι δε επιθυμούν να «μεταβάλλειν» εκ νέου τη γλώσσα σε νέα ελληνικά, μπορούν να το κάνουν μεταβαίνοντας στις «Θέσεις» και εν συνεχεία στην καρτέλα «Languange» -δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στα αρχαία ελληνικά.

Το Facebook έχει εντάξει στις διαθέσιμες επιλογές γλώσσας αρκετές που θεωρούνται «υπό εξαφάνιση», σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν «ζωντανές».

Comments are closed.