Στα χέρια της αστυνομίας ο επιχειρηματίας Λιακουνάκος – Απολογείται την Παρασκευή

0

Στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη οδηγήθηκε σήμερα ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που συνελήφθη χθες αργά τη νύχτα στο σπίτι του στο Ψυχικό  μετά από ένταλμα για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο γνωστός επιχειρηματίας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί εώς την Παρασκευή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομο χρηματικό ποσό, περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, που φέρεται να διακινήθηκε με τελικούς αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, από σύμβαση του 2001.

Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της εταιρείας Ericsson για τα αεροσκάφη Embraer.

Πριν από μερικές ημέρες ο Θωμάς Λιακουνάκος  παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους, για την υπόθεση της προμήθειας του στρατού με τα συστήματα SONAK, από την εταιρεία του.

Συγκατηγορούμενοι του κ. Λιακουνάκου στην υπόθεση είναι, τρεις πρώην διευθυντές εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί θητειών των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίσης, είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση της προμήθειας των Λέοπαρντ (Leopard).

Comments are closed.