Συνετρίβη ρώσικο αεροπλάνο με 224 επιβαίνοντες – Ανάμεσά τους και 17 παιδιά

0

Συνετρίβη στο Σινά αεροπλάνο της εταιρίας Κοgalymavia που εκτελούσε την πτήση 7K9268, από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου προς την Αγία Πετρούπολη οδηγώντας στο θάνατο τους 217 επιβάτες του και τα επτά μέλη του πληρώματος. Ανάμεσά τους και 17 παιδιά.

Η αιγυπτιακές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας φέρεται να έχασαν την επαφή με το επιβατικό αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα στις 03:51.

Πηγές της ασφάλειας στην χερσόνησο του Σινά επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι χάθηκε η επαφή με αεροπλάνο.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα δήλωσε ότι το αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή κατά το ταξίδι του προς την Ρωσία εξήλθε με ασφάλεια από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και είχε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Τελικά, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου επιβεβαίωσε τη συντριβή του. Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς προκάλεσε το νέο αεροπορικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το bbcnews, το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη και εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.

 

Comments are closed.