Ψάχνετε δουλειά στο εξωτερικό; Να τι πρέπει κάνετε

0

Λίγο η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, λίγο οι περιορισμένες ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης, λίγο οι μισθοί πείνας και η υψηλή φορολογία αναγκάζουν ολοένα και περισσότερους – ειδικότερα νέους – να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Άλλοι φεύγουν για σπουδές και άλλοι αναζητούν εργασία. 

Είσαι λοιπόν ένας από αυτούς που αναζητά δουλειά στο εξωτερικό; Τότε οι οι υπηρεσίες θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει κάπιος όταν αναζητά εργασία στο εξωτερικό, είναι να διαλέξει ένα αξιόπιστο μέσο αναζήτησης αυτής της εργασίας.

Σίγουρα, μία αναζήτηση στο Google δεν αρκεί. Θα βρει κανείς πολλά «σκουπίδια» εκεί και κινδυνεύει να χαθεί.

Ωστόσο υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες που σας βοηθούν σε αυτό το βήμα. Έτσι είναι και η υπηρεσία MovinHand και LinkedIn.

 

MovinHand

Η MovinHand είναι μια Online πλατφόρμα που συνδέει άτομα που αναζητούν εργασία, όπως εσείς, με τους εργοδότες από όλο τον κόσμο, και σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση εργασίας που ταιριάζει πιο πολύ με τις ικανότητές σας.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία αυτή σας βοηθάει να φτιάξετε σωστά το βιογραφικό σας και στη συνέχεια σας βοηθάει στην μετεγκατάστασή σας στο εξωτερικό.

Η MovinHand ανοίγει τις πόρτες σε εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Σας βοηθάει να εκμεταλλευτείτε σωστά τις ικανότητες και τις δεξιότητες σας ώστε να βρείτε την δουλειά που θέλετε.

Τα βήματα

  • Αρχικά επιλέγετε την τοποθεσία που θέλετε.
  • Φτιάχνετε το βιογραφικό σας.
  • Συνομιλείτε με εργοδότες και περνάτε κάποιες συνεντεύξεις.
  • Μετακομίζετε χωρίς ταλαιπωρία, αφού η υπηρεσία έχει φροντίσει να σς ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ΕΔΩ

 

LinkedIn

 

Στο LinkedIn κάθε χρήστης δημιουργεί το δικό του προφίλ, στο οποίο μπορεί να προσθέσει πληροφορίες όπως την τωρινή και προηγούμενη απασχόληση του, τις εθελοντικές του δράσεις, τις γλώσσες τις οποίες γνωρίζει, τις δεξιότητες του, την εκπαίδευση του κλπ.

Πληροφορίες, δηλαδή, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν το χρήστη να βρει εργασία ή να επισυνάψει συνεργασίες και σχέσεις με άλλους επαγγελματίες.

Κάθε προφίλ στέλνει αίτημα σύνδεσης σε άλλα προφίλ, κάτι το οποίο σημαίνει πως πρέπει τα άλλα προφίλ να αποδεχτούν ή να απορρίψουν το αίτημα. Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε επίσης μία επιλογή follow, η οποία συνδέει ένα χρήστη με τις δημόσιες πληροφορίες και τις δημοσιεύσεις ενός άλλου χρήστη.

Εκτός από τις ενέργειες για like, σχόλιο και κοινοποίηση των δημοσιεύσεων άλλων χρηστών, οι χρήστες μπορούν να αφήνουν συστάσεις στα προφίλ του δικτύου τους, καθώς επίσης και να επιβεβαιώνουν δεξιότητες τις οποίες έχουν προσθέσει, ή ακόμη δεν έχουν προσθέσει, οι επαφές τους, μέσω της λειτουργίας Endorsements.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ΕΔΩ

Comments are closed.