Πρώην «πειρατής» του Ίντερνετ: Δείτε το βίντεο για να μην φάω ποινή!

0

Mια ασυνήθιστη ποινή επιβλήθηκε σε έναν άνδρα ο οποιος καταδικάστηκε για  διανομή και πώληση πειρατικού λογισμικού στην Τσεχία.

Ο λόγος για τον 30χρονο Τζακούμπ Φ. ο οποιος ή θα καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση ή το ντοκιμαντέρ στο οποίο συμμετέχει και καταγγέλλει την πειρατεία ξεπεράσει στο Διαδίκτυο τις 200.000 προβολές.

Πολλές εταιρείες λογισμικού, τα προγράμματα των οποίων είχε διένειμε παράνομα στην αγορά, συμφώνησαν να μην καταθέσουν μηνύσεις, μετά την καταδίκη του Τζακούμπ από τσέχικο δικαστήριο.

Στον 30χρονο «πειρατή» επιβλήθηκε επίσης ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Microsoft, η Sony Music και η Twentieth Century Fox εκτιμούν ότι η οικονομική ζημία που προκλήθηκε από τις παράνομες δραστηριότητες του Τζακούμπ, ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, η Business Software Alliance (BSA) που αντιπροσώπευε τη Microsoft, αναγνώρισε ότι ο 30χρονος δεν ήταν σε θέση να καταβάλει χρηματική αποζημίωση, καθώς το ποσό ήταν διόλου ευκαταφρόνητο.

Αντ” αυτού, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα ήταν διατεθειμένες να μην καταθέσουν μηνύσεις εάν ο Τζακούμπ συμμετείχε στην παραγωγή ενός βίντεο με θέμα την πειρατεία λογισμικού και παραδεχόταν ότι η διάθεση και η διανομή μη αυθεντικών προγραμμάτων αποτελεί αδίκημα.

Ωστόσο, οι εταιρείες επέβαλαν έναν όρο: προκειμένου να ισχύσει η απόφαση των εταιρειών, το βίντεο, με τίτλο «The Story of My Piracy», θα πρέπει να ξεπεράσει τις 200.000 προβολές στο Διαδίκτυο μέσα σε χρονικό διάστημα 2 μηνών.

Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, οι εταιρείες θα καταθέσουν μηνύσεις. Στο βίντεο ο Τζακούμπ προειδοποιεί άλλους «πειρατές» ότι πρέπει να σταματήσουν την παράνομη δραστηριότητά τους εάν θέλουν να αποφύγουν τη σύλληψη.

Δείτε το βίντεο για να τον βοηθήσετε…

Comments are closed.