Οκτώ λέξεις που οδήγησαν σε… συλλήψεις

0

Είναι κάποιες φορές που τα όρια μεταξύ χιούμορ, σαρκασμού και ρητών προθέσεων παραμένουν δυσδιάκριτα, φέρνοντας τον όλεθρο εκεί που πραγματικά δεν το περιμένεις.

Έτσι δεν είναι λίγοι οι αφελείς που την πληρώνουν, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν εγκληματικές προθέσεις…

Ας δούμε εννέα λέξεις που οδήγησαν στο παρελθόν σε… σοβαρότατες συλλήψεις!

1. ΟΚ (Εντάξει)

Την περασμένη Παρασκευή μια γυναίκα στην Ταϊλάνδη συνελήφθη επειδή απάντησε στο facebook σε ένα σχόλιο που κατέκρινε το καθεστώς, γράφοντας τη λέξη «Ja» που σημαίνει εντάξει.

2. F**k

Ένας άνδρας συνελήφθη σε ένα κατάστημα στην πόλη Νιου Μπερν στη Βόρεια Καρολίνα όταν ξεστόμισε την γνωστή σε όλους μας βωμολοχία.

3. Pig (Γουρούνι)

Πέρυσι οι αστυνομικοί του Kendal συνέλαβαν έναν κουφό άνδρα επειδή με τη χρήση νοηματικής γλώσσας τους αποκάλεσε «Γουρούνια».

4. Old (Γέρος)

Τον Οκτώβριο του 2015, ο James Mwaya συνελήφθη και φυλακίστηκε για δύο βράδια με την κατηγορία ότι είχε αποκαλέσει τον Πρόεδρο Μουγκάμπε «γέρο».

5. Bingo!

Το 2013 , ο τότε 18χρονος Austin Whaley φώναξε «Bingo» προκαλώντας χάος στην αίθουσα όπου παιζόταν το εν λόγω παιχνίδι. Αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε και βρέθηκε να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 90 ημερών και πρόστιμο 250 δολαρίων.

6. Hi (Γεια)

Ένας άνδρας συνελήφθη το 2013 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ από δύο αστυνομικούς όταν είπε » Γεια » σε έναν ξένο. Οι αστυνομικοί θεώρησαν την συμπεριφορά του ύποπτη και τον κατηγόρησαν για λαθρεμπόριο.

7. C**t 

To 2014 ο αυστραλιανός ομοσπονδιακός βουλευτής κατηγορήθηκε ότι αποκάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον γνωστό χαρακτηρισμό.

8. Bomb (Βόμβα)

Στη Μαλαισία , είναι παράνομο να φωνάξει κανείς «βόμβα » σε ένα αεροδρόμιο, για προφανείς λόγους. Η αστυνομία στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ανέφερε ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε 15 συλλήψεις επειδή οι συλληφθέντες φώναξαν βόμβα ενώ βρισκόντουσαν στο χώρο του αεροδρομίου σπέρνοντας τον πανικό.

Comments are closed.