Ο εργοδότης θα μπορεί να παρακολουθεί πλέον και με το νόμο τα chat των υπαλλήλων του

0

«Νόμιμη» η παρακαλούθηση των online επικοινωνιών των εργαζομένων από τον εργοδότη τους απεφάνθη το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απορρίπτοντας την προσφυγή ενός Ρουμάνου που απολύθηκε επειδή συνομιλούσε διαδικτυακά.

Ο νεαρός μηχανικός, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι καταπατήθηκε το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής του επειδή  απολύθηκε τον Αύγουστο του 2007, όταν ο εργοδότης του αντιλήφθηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα λογισμικό ανταλλαγής μηνυμάτων για να συζητά όχι μόνο με τους συναδέλφους του, αλλά και με τον αδελφό του και την αρραβωνιαστικιά του.

Ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρείας «απαγόρευε τη χρήση τέτοιων προγραμμάτων για προσωπικούς σκοπούς», διευκρίνισε το Δικαστήριο.

Ο απολυμένος μηχανικός είχε προσφύγει στα ρουμανικά δικαστήρια, χωρίς όμως να δικαιωθεί. Όπως και η ρουμανική δικαιοσύνη, οι Ευρωπαίοι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό ότι ο πρώην εργοδότης του παραβίαζε την ιδιωτική ζωή του και το απόρρητο της αλληλογραφίας του.

Δεν είναι καταχρηστικό «ένας εργοδότης να θέλει να επαληθεύσει ότι οι εργαζόμενοι εκτελούν τα επαγγελματικά καθήκοντά τους εν ώρα εργασίας«, σημειώνει το ΕΔΑΔ στην απόφασή του.

Επιπροσθέτως, ο εργοδότης έλεγξε τον λογαριασμό του νεαρού μηχανικού «πιστεύοντας ότι περιείχε τις επικοινωνίες του με πελάτες», αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Comments are closed.