Νορβηγοί θέλουν να κάνουν δώρο στη Φινλανδία μια… βουνοκορφή

0
Σε εξέλιξη βρίσκεται μια διαδικτυακή εκστρατεία στη Φινλανδία με στόχο να δοθεί στην Φινλανδία μια βουνοκορφή που ανήκει στην Νορβηγία.

Το όρος Χάλτι -ψηλά στα παγωμένα σύνορα των δύο χωρών- ανήκει ήδη στη Φινλανδία, αλλά υπάρχει μια κορυφή που ανήκει στη γειτονική χώρα.«Δεν είναι μόνο ότι θα πρόκειται για ένα μοναδικό δώρο με την ευκαιρία των 100 χρόνων ανεξαρτησίας, αλλά πόσες χώρες θα μπορούν να πουν ότι έδωσαν ένα βουνό δώρο;» αναφέρεται στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για το θέμα.

Ο Μπγιόρν Γκέιρ Χάρσον, συνταξιούχος της Υπηρεσίας Χαρτογράφησης της Νορβηγίας, λέει ότι είχε ο ίδιος την ιδέα πριν από αρκετές δεκαετίες.

Τη σελίδα «τρέχει» σήμερα ο γιος του. «Είχα πετάξει πάνω από την περιοχή το 1972, και μου έκανε ειλικρινά εντύπωση που δεν ανήκε στην Φινλανδία το συγκεκριμένο σημείο» δήλωσε.

Αρκετοί φινλανδοί καλωσορίζουν τη γενναιοδωρία των γειτόνων -με σχόλια που αφήνουν στο Facebook- υπάρχουν όμως και οι… πρακτικοί ή απλώς πονηροί: «πολλή γραφειοκρατία. Μετά θα πρέπει να αλλάξουμε τους χάρτες. Δεν μας δίνετε καλύτερα καμία πετρελαιοπηγή;»

Comments are closed.