Κλείνει το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας της ΑΣΟΕΕ – Κόβεται η σίτιση

0

Παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες και που μετά βίας οι γονείς καταφέρνουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους μία αναγκαία δυνατότητα των φοιτητών κόβεται.

Η δυνατότητα σίτησης μετά από ανακοίνωση της Φοιτητικής Εστίας Αθήνας (εστία της ΑΣΟΕΕ) αποτελεί πια παρελθόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της διοίκησης από την Τρίτη, το εστιατόριο «κλείνει επ’ αόριστον», αφήνοντας κυριολεκτικά νηστικούς τους οικοτρόφους.

Τι δηλώνει ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΑ

Να μην σταματήσει η σίτιση στην εστία και να παρέχεται δωρεάν, απαιτεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΑ.

Όπως τονίζει:

«Για δεύτερη φορά μέσα σ’ένα χρόνο το εστιατόριο της ΦΕΑ (εστία της ΑΣΟΕΕ) πάει για κλείσιμο. Με ανακοίνωση που έβγαλε η διοίκηση της εστίας τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη ανακοίνωσαν ότι από την Τρίτη θα κλείσει το εστιατόριο της εστίας! Μας αφήνουν χωρίς φαγητό μέσα στο ίδιο μας το σπίτι και μάλιστα μας το ανακοινώνουν μια μέρα πριν. Οι οικότροφοι της εστίας αντιμετωπίζουμε ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα και γι αυτό το λόγο μένουμε στην εστία. Τώρα έρχονται να μας προσθέσουν άλλο ένα βάρος στις πλάτες μας, στα ήδη πολλά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας, για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας. Η ΑΣΟΕΕ και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν ότι είναι πολυτέλεια για έναν οικότροφο φοιτητή να τρώει στο σπίτι του. Δηλώνουν ‘’ ανήμποροι’’ να καλύψουν το κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ για την σίτιση μας την ίδια στιγμή που ο ΕΛΚΕ στην ΑΣΟΕΕ έχει στα ταμεία του 33 εκ. για να κάνει συμφωνίες με τις επιχειρήσεις!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ανάγκη μας για δωρεάν σίτιση.

Απαιτούμε:

Να μην σταματήσει η σίτιση στο εστιατόριο της εστίας.
Δωρεάν σίτιση, με ευθύνη του κράτους, σε όλους τους οικοτρόφους της εστίας ανεξαρτήτου σχολής».

Δημοσιεύθηκε στα foititikanea.gr

Comments are closed.