Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα που είναι θαμμένος ο Μότσαρτ

0

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της κλασικής μουσικής και παρόλο που έζησε τον 18ο αιώνα η φήμη του παραμένει αναλοίωτη ακόμη και σήμερα.

Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (όπως είναι ολόκληρο το όνομά του) γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1756, στο Σάλτσμπουργκ και σε ηλικία μόλις πέντε ετών μπορούσε να συνθέτει μικρά κομμάτια, τα οποία έπαιζε στον πατέρα του ενώ σε ηλικία έξι ετών, κατέγραφε ο ίδιος τις συνθέσεις του.

Οι δεξιότητες του νεαρού Μότσαρτ υπήρξαν μοναδικές. Εκτός από την εξαιρετική τεχνική του στο πιάνο, στο όργανο και στο βιολί, είχε την ικανότητα να αποστηθίζει πληθώρα συνθέσεων με φαινομενική ευκολία, ενώ αξιοσημείωτη ήταν επίσης η ικανότητά του να αυτοσχεδιάζει πάνω σε ένα μουσικό θέμα χωρίς προετοιμασία.

Το 1791 και σε ηλικία 34 ετών αρρώστησε και στις αρχές Δεκεμβρίου επιδεινώθηκε δραματικά η ασθένειά του οδηγώντας τον στον θάνατο.

Ο Μότσαρτ κηδεύτηκε φτωχικά (με έξοδα του Δήμου) και ετάφη σε μαζικό τάφο στο νεκροταφείο του Αγίου Mαρξ. Ο τάφος του δεν εντοπίστηκε ποτέ με ακρίβεια, γι’ αυτό ο επίσημος τάφος στην πτέρυγα τιμωμένων του κεντρικού νεκροταφείου της Βιέννης (Zentralfriedhof) είναι κενοτάφιο.

 

Πηγή: Με πληροφορίες από το wikipedia

Comments are closed.