Ισχυρός σεισμός στη Λευκάδα με νεκρούς και τραυματίες

0

Σεισμός κλίμακας 6,1 Ρίχτερ σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και  5,6 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΚ Ευθύμιο Λέκκα σημειώθηκε γύρω στις 9.15 στην Λευκάδα.


Ο εστιακός χώρος εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα της Λευκάδας στον υποθαλάσσιο χώρο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη έκταση της δυτικής Ελλάδας, μέχρι τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα.

Ο σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν βγει από τα σπίτια τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για θύματα, τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές σε παλιές οικοδομές και κτίρια, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο, κυρίως νότια της Λευκάδας.

Ειδικότερα μια γυναίκα 60 χρόνων έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, στην Πόντη Βασιλικής, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Την πληροφορία, για ένα ακόμα θύμα από τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα, επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος. Πρόκειται για μια γυναίκα στο χωριό Αθάνι, ενώ όπως μετέδωσε το lefkasnews υπάρχει και τρίτο θύμα.

Τέσσερις τραυματίες, θύματα του του σεισμού των 6,1 ρίχτερ, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο του νησιού έχουν μεταφερθεί: ένα αγόρι 12 ετών από το χωριό Βασιλική, μια γυναίκα 88 ετών από το χωριό Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς και ένας άνδρας 45 ετών από τη Λευκάδα.

upl564af72e57a96

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.15 π.μ.. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σε θαλάσσια περιοχή 13 χλμ. δυτικά της Λευκάδας

upl564af324999e9

Επίσης, έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Νικήτα.

upl564af33f1dc6b

upl564af3e63b3fc

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας, αλλά και στην Αττική, ακόμη και στην Καλαμάτα.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Κ. Παπαζάχος είπε ότι ένας σεισμός 6,1 – 6,3 Ρίχτερ, όπως αυτός, είναι ένας τυπικός σεισμός για το ρήγμα της Λευκάδας και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν σίγουρα αρκετοί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με μέτρηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν ισχυρότερη και συγκεκριμένα 6,8 Ρίχτερ.

upl564af73f47d1a

Comments are closed.