Υπάρχει μανιτάρι που… αιμορραγεί!

0

Έχουμε δει μανιτάρια και μανιτάρια αλλά μανιτάρια που… αιμορραγούν σίγουρα είναι κάτι που δεν συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε καν, μέχρι σήμερα, την ύπαρξη ενός τέτοιου μανιταριού!

​Το εν λόγω μανιτάρι ονομάζεται Hydnellum Peckii και θα το βρείτε στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη αλλά η χάρη του ωστόσο έφτασε μέχρι την Κορέα και το Ιράν.

Πρόκειται για ένα μη βρώσιμο μανιτάρι που ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα. Είναι γνωστό και ως «δόντι που αιμορραγεί» ,«δόντι του διαβόλου» αλλά και «φράουλες με κρέμα γάλακτος».

Το χρώμα του είναι λευκό και το εντυπωσιακό στο μανιτάρι είναι ότι στην επιφάνειά του βγάζει κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα!!!

Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος χρωστικής ουσίας που έχει ιδιότητες παρόμοιες με το γνωστό αντιπηκτικό ηπαρίνη, το οποίο τον προστατεύει από τους εχθρούς του.

Αυτό συμβαίνει στη νεαρή μόνο ηλικία του μανιταριού, καθώς προς το τέλος της ζωής του γίνεται καστανόχρωμο.

Επιπλέον, η οσμή του είναι δυσάρεστη και το σχήμα του μεταβλητό, καθώς πολύ συχνά προσκολλάται επάνω σε κορμούς δέντρων και “απλώνει” οριζόντια.

Πηγή φωτογραφιών: viroola.com

Comments are closed.