Η τραγική ιστορία μιας παρουσιάστριας που αυτοκτόνησε… on air

0

Η ιστορία της Christine Chubbuck, μιας Αμερικανίδας παρουσιάστριας ειδήσεων που αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση και κυριολεκτικά «πάγωσε» το πλατό και τους τηλεθεατές, είναι το αντικείμενο της ταινίας «Christine» που έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival στη Γιούτα, το Σαββατοκύριακο.

Ήταν Ιούλιος του 1974 κι εκείνη ήταν 29 ετών όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της την ώρα που παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Sarasota στη Φλόριντα.

Η ιστορία της Chubbuck σχεδόν ξεχάστηκε μέχρι πρόσφατα και το βίντεο με την αυτοκτονία της έχει σχεδόν εξαφανιστεί καθώς η οικογένειά της πέτυχε την απαγόρευση της επαναπροβολής του.

Η 29χρονη δεν είχε γνωστά ψυχολογικά προβλήματα και έμοιαζε μια χαρά καθώς διάβαζε τις ειδήσεις όπως πάντα, εκείνη την τραγική ημέρα. Κάποια στιγμή κοίταξε την κάμερα και είπε: «Τηρώντας την πολιτική του Channel 40 να σας δείχνει τα τελευταία νέα, βία σε όλο της το μεγαλείο, θα δείτε και μια άλλη πρωτιά- μια απόπειρα αυτοκτονίας».

Τότε έβγαλε ένα όπλο από την τσάντα που είχε αφήσει κοντά στα πόδια της και αυτοπυροβολήθηκε. Η συντακτική ομάδα πάγωσε και αρχικά νόμιζε πως ήταν κάποιο αστείο. Αλλά μόλις ο προϊστάμενός της έτρεξε να την επιπλήξει γι’ αυτό που είχε κάνει, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την τρομακτική πραγματικότητα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και λίγο αργότερα κατέληξε.

Λέγεται πως χρησιμοποίησε τη λέξη απόπειρα για να καλυφθεί, εάν αποτύγχανε στην προσπάθειά της.

Το ανατριχιαστικό είναι πως είχε γράψει με το χέρι την είδηση που την αφορούσε, αναφερόμενη στην αυτοκτονία της σε τρίτο πρόσωπο και σημειώνοντας πως θα μεταφερόταν στο νοσοκομείο πριν πεθάνει.

Ο πατέρας της αποκάλυψε αργότερα πως έπασχε από κατάθλιψη και είχε τάσεις αυτοκτονίας. Η μητέρα της, γράφει η Daily Mail, πίστευε πως η κατάθλιψή της οφειλόταν στην έλλειψη σχέσεων. Λίγο πριν κλείσει τα 30, η Christine είχε βγει μόνο δύο ραντεβού.

 

Comments are closed.