Η τεχνολογία έδωσε τη λύση για το γκολ «φάντασμα» του Τζεφ Χερστ 50 χρόνια μετά

0
Οι παλαιότεροι θυμούνται. Οι νεότεροι έχουν διαβάσει γι” αυτό. Πρόκειται για το γκολ «φάντασμα» του Τζεφ Χερστ.

Το περιστατικό συνέβη στον τελικό του Μουντιάλ του 1966, όπου διεξαγόταν στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου με την Αγγλία του Χερστ και του Τσάρλτον διεκδικεί το πρώτο της τρόπαιο κόντρα στην πανίσχυρη Δυτική Γερμανία του Μπεκενμπάουερ και του Ζέελερ.

Μετά από ένα συναρπαστικό 90λεπτο, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 2-2, κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 101ο λεπτό, ο Άλαν Μπολ έβγαλε μια σέντρα, και ο Τζεφ Χερστ έκανε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γερμανού γκολκίπερ, και κατόπιν έσκασε στο έδαφος και απομακρύνθηκε από την εστία.

Ακολούθησαν μερικές στιγμές αβεβαιότητας: Είχε περάσει η μπάλα τη γραμμή πριν απομακρυνθεί από το τέρμα; Και αν ναι, είχε περάσει ολόκληρη, όπως απαιτεί ο κανονισμός; Ο διαιτητής της συνάντησης, ο Ελβετός Γκότφριντ Ντινστ, δεν μπορούσε να πάρει μία απόφαση – και βέβαια δεν ήταν και εύκολο να πάρει μια απόφαση για μία φάση που μέχρι σήμερα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και διαμάχης.

Η απάντηση ήρθε 50 χρόνια από το «Skysports». Το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο, δουλεύοντας τους τελευταίους μήνες με ειδικά εφέ και έχοντας πάρει αρκετό υλικό από το 1966, κατάφερε να δώσει τη λύση.

Η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει τουλάχιστον 3 ίντσες τη γραμμή του τέρματος, βάζοντας μια και καλή τέλος σε κάθε αντίθετη άποψη που εξέφραζαν κατά καιρούς οι Γερμανοί.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω:

3

 

3

3

Comments are closed.