Οι νικητές του βραβείου «Στέλιος Χατζηιωάννου 2017»

0

Η ελληνική επιχειρηματικότητα είχε την τιμητική της χθες, αφού σε κλίμα χαράς και αγωνίας πραγματοποιήθηκε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η τελετή βράβευσης «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου Επιχειρηματικό ξεκίνημα 2017», στο ίδρυμα που διατηρεί στα γραφεία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη

Πρώτος νικητής, που έλαβε το ποσό των 30.000 ευρώ, ανακηρύχθηκε η εταιρία Melira. Ένα όνομα που συνδυάζει το μέλι με τη λύρα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις  αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της οικογενειακής παράδοσης, δημιουργώντας εκλεκτά μέλια και άλλων προϊόντων με βάση το αγνό ελληνικό μέλι.

1

Οι υπόλοιποι 7 νικητές που κέρδισαν από 10.000 ευρώ ο καθένας είναι η Agro Know μία εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της έρευνας και ανάπτυξης πληροφοριών σε οικολογικά και γεωργικά θέματα. Η Athens Insiders μία εταιρία με εξειδικευμένες υπηρεσίες τουρισμού. Η Chimera, μία εταιρία παραγωγής προϊόντων με βάση το ελληνικό κρασί. Η Choureal, ένα ζαχαροπλαστείο το οποίο ειδικεύεται στο προφιτερόλ. Η Elixir, ένα κέντρο υγείας και ομορφιάς. Η Relevance, μια εταιρία που παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής διαφήμισης και η Sea You Soon, μια εταιρία με πετσέτες θαλάσσης.

Το έργο του Ιδρύματος «Stelios»

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, το Stelios Philanthropic Foundation παρέχει γεύματα «από καρδίας» σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Από το 2013 μέχρι και σήμερα το ίδρυμα έχει μοιράσει 9 εκατομμύρια σνακς σε Ελλάδα και Κύπρο. Εκτός από τα γεύματα το ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου έχει δωρίσει 600.000 ευρώ σε νέες επιχειρήσεις. «Οι μικρές επιχειρήσεις θα δώσουν λύση στην ανεργία και όχι το δημόσιο και οι μεγάλες επιχειρήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου. Τα βραβεία βοηθούν την ελληνική κοινωνία σε άλλο επίπεδο από αυτό των γευμάτων σύμφωνα με τον ίδιο.

Δείτε το βίντεο:

 

Comments are closed.