Η κέτσαπ πωλήθηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1830 ως φάρμακο

0

Σήμερα η κέτσαπ είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλα τα σπίτια και χρησιμοποιείται ως άρτυμα σε τηγανιτές πατάτες, χάμπουργκερ, χοτ ντογκ, σνίτσελ, σάντουϊτς, γύρο, σουβλάκια κλπ. Ωστόσο δεν ήταν πάντα αυτή η χρήση της…

Μέχρι τις αρχές του 1800 οι ντομάτες θεωρούνταν δηλητηριώδης και γενικά απέφευγαν την κατανάλωση τους.

Τη δεκαετία του 1830 έγιναν τις μόδας οι ελαφρώς καυτερές σάλτσες ντομάτας, όπως η κέτσαπ, οι οποίες ξεκίνησαν να διαφημίζονται εκείνη την εποχή ως ένα γιατρικό για σχεδόν όλες τις ασθένειες.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι όντως οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, καθώς και καρδιακών και άλλων παθήσεων

Comments are closed.