Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου μοιράζονται μαζί μας το μυστικό της επιτυχίας τους

0

Πολλές φορές ακούμε για ιστορίες ανθρώπων που ξεκίνησαν από το μηδέν και αυτή τη στιγμή «φιγουράρουν» στην λίστα με τους επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο. Και η απορία όλων μας: Πώς τα κατάφεραν;

Είναι η τύχη, οι συγκυρίες ή ακολούθησαν όλοι τους συγκεκριμένα βήματα που τους οδήγησαν στην κορυφή; Ο Bill Gates, o Steve Jobs, ο Jeff Bezos και άλλοι σπουδαίοι επιχειρηματίες, μοιράζονται μαζί μας το… μυστικό της επιτυχίας τους!

Ο Bill Gates, συνιδρυτής Microsoft είχε πει πως ο κόσμος δεν νοιάζεται για την αυτοεκτίμηση σου αλλά περιμένει να ολοκληρώσεις κάτι πριν αισθανθείς εσύ ο ίδιος καλά με τον εαυτό σου.

Ο Steve Jobs, συνιδρυτής της Apple, είχε σημειώσει πως δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας γι’ αυτό ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να επιτύχει σε ό,τι αγαπάει. Η ζωή είναι πολύ σύντομη.

Από την άλλη πλευρά, η Αμερικανίδα, Oprah Winfrey, ιδιοκτήτρια media στο παρελθόν είχε τονίσει πως αληθινή εντιμότητα σημαίνει να κάνεις το σωστό πράγμα γνωρίζοντας ότι κάνεις δεν ήξερε αν όντως διέπραξες το σωστό ή όχι.

Ο ιδρυτής της Dell, Μichael Dell, είχε πει: «Mην χάνεις τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να διαλέξεις την τέλεια ευκαιρία, γιατί έτσι θα χάσεις την σωστή ευκαιρία».

Ο βιομηχανικός εφευρέτης, James Dyson, είχε τονίσει πως το κλειδί στην επιτυχία είναι η αποτυχία. Η επιτυχία αποτελείται από 99% αποτυχία.

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, από την άλλη, είχε σχολιάσει πως αν δεν θες να σε κατακρίνουν, τότε μην επιχειρήσεις ποτέ τίποτα καινούργιο.

Η ιδρύτρια της Mary Kay Cosmetics, Mary Kay Ash είχε πει: «Μην περιορίζεις τον εαυτό σου. Πολλοί άνθρωποι αυτοπεριορίζονται σε αυτό που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν. Μπορείς να πας όσο μακριά σε αφήνει το μυαλό να πας. Αν πιστεύεις σε κάτι πάρα πολύ να θυμάσαι ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί.»

Ο συνιδρυτής της Google, Sergey Bring, σημείωσε πως όλοι προφανώς θέλουν να είναι επιτυχημένοι αλλά προσωπικά θα επιθυμούσα ύστερα από χρόνια να έχω καταφέρει να είμαι καινοτόμος, φερέγγυος και να έχω κάνει μια αλλαγή στον κόσμο που μας περιβάλλει.

Comments are closed.