Η ιστορία μιας μοντέρνας σταχτοπούτας – Από καθαρίστρια …μούσα του Dior

0

Η 14χρονη καλλονή από το Ισραήλ, Σοφία Μεχέτνερ, καθάριζε με τη μητέρα της σπίτια μέχρι που η τύχη της έκλεισε το μάτι. Και αυτό γιατί ένας κυνηγός ταλέντων την βρήκε και της πρότεινε να γίνει μοντέλο στον οίκο του Dior.

Η Σοφία Μεχέτνερ, που άνοιξε την πασαρέλα του οίκου στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, είναι κόρη μιας ανύπαντρης πολύτεκνης μετανάστριας από το Ισραήλ, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια και φρόντιζε ηλικιωμένους για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της.

Ολη η οικογένεια έμεινε σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο Χόλον στο Τελ Αβίβ και η Σοφία ως το μεγαλύτερο παιδί βοηθούσε τη μαμά της να καθαρίζει σπίτια.

Με ύψος 1,78 τράβηξε την προσοχή ενός κυνηγού ταλέντων από πρακτορείο του Ισραήλ, ο οποίος την έστειλε με συνοδό στο Παρίσι για φωτογράφηση και οντισιόν στο πρακτορείο μοντέλων Viva.

Ωστόσο, όταν το πρακτορείο ανακάλυψε ότι η Σόφια ήταν μόνο 14 ετών η συνεργασία ακυρώθηκε.

Καθώς όμως επέστρεφαν πέρασαν μια βόλτα από ένα κατάστημα του Dior, όπου έτυχε να βρίσκεται ο επικεφαλής σχεδιαστής του οίκου Raf Simons.

Ο Simons εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση της Σοφίας και μίλησε για εκείνη στον επικεφαλής του κάστινγκ της εταιρείας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα η Σοφία έγινε το μοντέλο του οίκου Dior.

Ποικίλες είναι ωστόσο οι αντιδράσεις για την ηλικία της, αλλά όπως υποστήριξε και η μάνατζερ της καλύτερα να είναι μοντέλο του οίκου Dior παρά να καθαρίζει σπίτια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εργάζεται.

Comments are closed.