Η ελληνική συνταγή που έγινε ανάρπαστη στις ΗΠΑ

0

Η Κατερίνα και η Σοφία Καλλίνη κατάγονται από την Πρώτη Σερρών. Έμαθαν να μαγειρεύουν δίπλα στη γιαγιά τους και όταν μεγάλωσαν αποφάσισαν να μοιραστούν όσα είχαν μάθει από την αγαπημένη τους γιαγιά με όλο τον κόσμο.

Τα cupcakes τους κατέκτησαν τους Αμερικανούς και όχι μόνον. Τώρα έχουν και ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή («DC Cupcakes») στον σταθμό ΤLC, που μάλιστα μεταδίδεται σε εθνικό επίπεδο.

upl56588c362a4b4

 

Το 2008 άνοιξαν ένα αρτοζαχαροπλαστείο στην Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον που έμελλε να γίνει ένα από τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία με cupcakes στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πλέον έχουν ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή «DC Cupcakes» στον σταθμό ΤLC, που μεταδίδεται σε εθνικό επίπεδο, ενώ έχουν αναπτυχθεί και με ένα υποκατάστημα στην περιοχή Βηθεσδά, απ΄ όπου και εκτελούνται όλες οι online παραγγελίες. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις σε καθημερινή βάση πωλούν περίπου 10.000 τεμάχια.

kallinis_b1

Η Κατερίνα και η Σοφία δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς «γυναίκες της κουζίνας». Η Σοφία σπούδασε στο Princeton βιολογία και η Κατερίνα πολιτικές επιστήμες στη Βιρτζίνια. Η Σοφία εργάσθηκε στη Highland Capital και η Κατερίνα στην Gucci στο Τορόντο. Ωστόσο στις διακοπές τους, που φρόντιζαν να είναι κοινές και πάντα δίπλα στην οικογένειά τους, επανέφεραν διαρκώς το όνειρό τους, να ανοίξουν ένα ζαχαροπλαστείο ώστε να συνεχίσουν την παράδοση της γιαγιάς τους. Και τα κατάφεραν.

Μάλιστα, ο σύζυγος της Σοφίας – που αρχικά πίστευε ότι επρόκειτο για ένα καπρίτσιο των δύο αδελφών, άφησε τη δουλειά τού πολιτικού αναλυτή και έγινε οικονομικός σύμβουλος στο κατάστημα. Σήμερα τα βιβλία ζαχαροπλαστικής που υπογράφουν γίνονται ανάρπαστα και η εκπομπή τους έχει μεγάλη θεαματικότητα.

kalini1

Οι δυο Ελληνίδες έχουν καταφέρει μέσα από την δουλειά τους να γίνουν ιδιαίτερα αγαπητές και έχουν φιλοξενηθεί σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές, από την Όπρα μέχρι το E Channel και σε όλα τα αμερικανικά έντυπα.

Σημειώνεται ότι συνεισφέρουν πολύ συχνά σε κοινωφελή ιδρύματα και πάντα προβάλλουν την ελληνική τους κληρονομιά.

 

Πηγή: ellines.com

Comments are closed.