Η ελληνική εταιρία που προσφέρει τεχνολογικές λύσεις σε όλον τον κόσμο

0

Η AgroKnow είναι μία από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που έλαβαν το βραβείο των 10.000 ευρώ από τον Στέλιο Χατζηιωάννου. Ο εμπνευστής της ιδέας, Γιάννης Στοΐτσης, μίλησε στον eleutheroxrono.gr για την επιχείρηση, τις συνεργασίες με το εξωτερικό και την βράβευση.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη

«Είμαστε οι πρώτοι που πιστέψαμε ότι εκτός από τους πόρους, όπως είναι το πετρέλαιο, το έδαφος κ.λ.π., εξίσου σημαντικός πόρος για τον παραγωγό είναι τα αγροτικά δεδομένα» λέει ο κ. Στοΐτσης. Έτσι το 2011 ίδρυσαν μία εταιρία, η οποία ασχολείται αποκλειστικά και λύνει προβλήματα που έχουν να κάνουν με αγροτικά δεδομένα. Στην ουσία φτιάχνουν εφαρμογές στο διαδίκτυο (data power), οι οποίες λύνουν διάφορα προβλήματα σε όλους τους τομείς του αγροτικού κλάδου, όπως αυτόν της βιολογικής καλλιέργειας, της αμπελουργίας, της ασφάλειας τροφίμων.

Η ιστορία της AgroKnow ξεκινάει όμως λίγο πιο πίσω και συγκεκριμένα το 2009 όταν δύο φίλοι, ο Νίκος Μανούσελης και ο Γιάννης Στοΐτσης, οι οποίοι τελείωναν το διδακτορικό τους θέλησαν να κάνουν κάτι καινοτόμο, εξειδικευμένο που να συνδυάζει ταυτόχρονα το επιστημονικές τους γνώσεις. «“Ηταν πολύ δύσκολη προσπάθεια, ξεκινήσαμε όμως και μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας καταφέραμε να έχουμε πελάτες μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες του εξωτερικού«.

Σχετικά με το πως νιώθει για την βράβευση είπε » Νιώθω πάρα πολύ ωραία. Δεν έχεις την ευκαιρία να βραβευτείς συχνά, ειδικά για κάτι που ασχολείσαι πολύ καιρό, που το προσπαθείς, που το έχεις ξεκινήσει από το μηδέν και σε έναν τομέα που είναι δύσκολα τα πράγματα, στον πρωτογενή».

Στην ερώτηση πως θα αξιοποιήσει το βραβείο είπε » Θα το πάω πίσω στην ομάδα, η οποία δικαιούται αυτό το βραβείο πάρα πολύ. Είμαστε μια ομάδα 20 ατόμων οι οποίοι οι περισσότεροι είναι από το στήσιμο της εταιρίας και έχουν δουλέψει σκληρά για να εξελιχθούμε. Και θα προσπαθήσουμε με αυτά τα χρήματα να προσφέρουμε νέες θέσεις εργασίας για να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους και να φέρουμε και άλλη καινοτομία στην Ελλάδα».

Comments are closed.