Γιατί αυτός ο επίγειος παράδεισος είναι καταραμένος

0

Μοιάζει με τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό, όπου θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα. Δεν έχουν όμως την ίδια γνώμη και ντόπιοι.

Ο λόγος; Οι ντόπιοι υποστηρίζουν  ότι το νησί Gaiola, στη Νάπολη της Ιταλίας, έχει πάνω του μια τρομερή κατάρα: όλοι οι ιδιοκτήτες του είτε πέθαναν πριν την ώρα τους, είτε καταστράφηκαν οικονομικά!

Ο θρύλος της κατάρας προέκυψε μετά τον πρόωρο θάνατο πολλών ιδιοκτητών του νησιού. Αρχίζοντας από το ’20 όταν ανήκε σε έναν Ελβετό, ονόματι Hans Braun.


Αφού έζησε στο νησί για κάποια χρόνια, ο Χανς βρέθηκε νεκρός, τυλιγμένος σε ένα χαλί, και σαν να μην έφτανε αυτό η γυναίκα του πνίγηκε στη θάλασσα λίγους μήνες αργότερα.

Ο θρύλος της κατάρας του Gaiola δεν οφείλεται μόνο στον θάνατο του ζευγαριού από την Ελβετία, αλλά και σε αυτούς που ακολούθησαν.

Ο επόμενος ιδιοκτήτης ήταν ο Γερμανός Otto Grunback, που πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στη βίλα.

Παρόμοια μοίρα περίμενε και τον φαρμακοβιομήχανο Maurice-Yves Sandoz, ο οποίος αυτοκτόνησε σε μια ψυχιατρική κλινική στην Ελβετία.

Ο επόμενος ιδιοκτήτης του, ο Γερμανός βιομήχανος χάλυβα, Baron Karl Paul Langheim, οδηγήθηκε στην οικονομική καταστροφή από τον έκλυτο βίο του.

Το νησί ανήκε επίσης στον επικεφαλής της Fiat Gianni Agnelli, που έχασε τον γιο του και τον ανιψιό του σε πολύ νεαρή ηλικία και στον πολυεκατομμυριούχο Paul Getty, που απήγαγαν τον εγγονό του λίγο μετά την αγορά του νησιού.

Ο τελευταίος ιδιώτης ιδιοκτήτης του νησιού ήταν ο Gianpasquale Grappone, ο οποίος φυλακίστηκε. Οι εφημερίδες άρχισαν να κάνουν ξανά λόγο για την κατάρα του Gaiola το 2009, μετά τη δολοφονία του Franco Ambrosio και της γυναίκας του Giovanna Sacco, στους οποίους ανήκε η βίλα απέναντι από το νησί.


Οι ιστορίες για κατάρες πάντως δεν εμποδίζουν τους χιλιάδες τουρίστες να πηγαίνουν κάθε χρόνο στο νησί, κυρίως για να κάνουν βουτιές από τους βράχους του. Η αλήθεια είναι ότι το μέρος είναι πανέμορφο.

Comments are closed.