«Φως» στην δολοφονία του 23χρονου Κωστή από την Κοζάνη

0

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για να δοθεί απάντηση στο μυστήριο της δολοφονίας του  23χρονου νέου, Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Οι αρχές συνελήφθησαν σήμερα το πρωί για τη δολοφονία του την ίδια του τη μητέρα και τον πατριό του. Η Ανακρίτρια Κοζάνης μετά από βαθιά έρευνα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης που εστάλη στην Ασφάλεια Αττικής. Τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πλαστογραφία, περιύβριση νεκρού και ψευδορκία.

Αξιωματικοί του τμήματος Αναζητήσεων μετά τη σχετική εντολή της Εισαγγελέως Κοζάνης συνέλαβαν τη Δέσποινα Κουτσέγκου και τον Χρήστο Ντιό στην Ελευσίνα, όπου είχαν μετοικήσει με το ανήλικο παιδί τους τα τελευταία χρόνια από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Βρίσκονταν στο σπίτι τους και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Ψυχροί χωρίς λόγια ακολούθησαν τους αστυνομικούς στο κτίριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όταν τους ρώτησαν «γιατί το ίδιο τους το παιδί», έριξαν όλες τις ενοχές στον φίλο του άτυχου Κωστή, που έμενε ακριβώς απέναντί τους στη Σιάτιστα.

Εκείνη τη νύχτα τον είχε επισκεφθεί ο Κωστής και μετά επέστρεψε σπίτι του, κάτι που επιβεβαίωσε το «Τούνελ» με την έρευνά του.

Η μοιραία νύχτα…

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φλεβάρη του 2011. Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στο «Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν .

Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι της οικογένειας του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω – γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Πατριός και μητέρα δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι, στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού και πατέρας του πατριού πέθανε πριν από λίγες μέρες από παθολογικά αίτια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, μετά στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο Μεταγωγών για να πάρουν τον δρόμο για την Κοζάνη, όπου θα απολογηθούν.

Comments are closed.