«Εξαφάνισε» την εταιρεία του …κατά λάθος με ένα κλικ!

0

Παλιά ήταν δύσκολο κανείς να καταστρέψει τα ίχνη της εταιρείας. Στη σύγχρονη εποχή, όμως, με τις περισσότερες εταιρείες να δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στο διαδίκτυο, το να καταστρέψει κανείς την εταιρεία του κατά λάθος είναι πανεύκολο.

Στην πραγματικότητα, χρειάζεται απλά ένα πάτημα του πληκτρολογίου.

Η ιστοσελίδα Techworm αναφέρει την τραγελαφική ιστορία του Marco Marsala, ιδιοκτήτη εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων, ο οποίος κατάφερε να διαγράψει όλες τις ιστοσελίδες που εξυπηρετούσαν τους πελάτες του, καθώς και κάθε άλλο ηλεκτρονικό ίχνος της εταιρείας του.

Ο άνδρας πάτησε κατά λάθος τον καταστροφικό κωδικό «rm -rf» (rm σημαίνει “remove”, δηλαδή “διέγραψε”, r σημαίνει “αυτή την διεύθυνση και f σημαίνει “δύναμη”). Συνήθως, ο κωδικός διαγράφει κάτι συγκεκριμένο, το οποίο ορίζει αυτός που γράφει τον κώδικα.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο Marsala ξέχασε να ορίσει το τι πρέπει να διαγραφεί και έχασε κυριολεκτικά όλη του την εταιρεία.

Ο άνδρας κατέφυγε στη συνέχεια στο διαδίκτυο για να ζητήσει βοήθεια, όμως κανείς δεν μπορούσε να τον καθοδηγήσει. Δεν είναι γνωστό εάν ο Marsala βρήκε τελικά λύση στο πρόβλημά του.

Comments are closed.