Επτά πράγματα που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα για την νέα Apple TV

0

Πέρα από τα νέα iPhone και iPad, ένα από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο φετινό event της ήταν μια βελτιωμένη έκδοση της τηλεόρασης Apple TV.

Η Apple TV θα κυκλοφορήσει στο τέλος Οκτωβρίου με αρχική τιμή να ξεκινάει από τα 149 δολάρια και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα νέο λειτουργικό σύστημα, ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών εφαρμογών (apps), ένα τηλεχειριστήριο με οθόνη αφής κι ένα μικρόφωνο ώστε να ελέγχεται φωνητικά από τον χρήστη, με τη βοήθεια της ψηφιακής βοηθού Siri, που θα απαντά σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα διαθέσιμα τηλεοπτικά προγράμματα.

Επιπλέον, με το νέο τηλεχειριστήριο, που θυμίζει το Wii της Nintendo, ο χρήστης θα μπορεί να παίξει βιντεοπαιχνίδια στην τηλεόρασή του σαν να είναι παιχνιδοκονσόλα.

Ωστόσο πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην αγορά της νέας Apple TV δείτε μερικές ακόμη λεπτομέρειες που η εταιρεία «παρέλειψε» να αποκαλύψει:

1. Δεν υποστηρίζει 4K βίντεο

Μπορεί τα νέα iPhone και iPad να έχουν την δυνατότητα να τραβήξουν βίντεο σε ανάλυση 4Κ, ωστόσο η καινούργια Apple TV δεν θα μπορεί να τα υποστηρίξει. Επίσημα η νέα Apple TV μπορεί να υποστηρίξει μόνο 1080p ανάλυση σε 60fps.

2. Τα παιχνίδια θα είναι μικρά (στην αρχή)

Τα παιχνίδια που θα προσφέρει η  Apple TV δεν θα είναι όπως τα παιχνίδια που έχετε συνηθίσει στις κονσόλες αντιθέτως θα είναι πολύ πιο απλά και πιο μικρά, με το μέγεθός τους να φτάνει κοντά στα 200MB.

Για να καταλάβετε την σύγκριση, αρκεί να σκεφτείτε ότι τα παιχνίδια στις κονσόλες έχουν μέγεθος μερικά Gigabytes.

3. Το χειριστήριο δεν θα έχει το λουράκι ασφαλείας

 Η Apple ανακοίνωσε ότι το χειριστήριο της Apple TV θα λειτουργεί όπως και το χειριστήριο του Wii ωστόσο σε αντίθεση με τη Nintendo αποφάσισε να πουλάει το λουράκι ασφαλείας (που μπαίνει στο καρπό του χρήστη για να μην του φεύγει το χειριστήριο από τα χέρια) ξεχωριστά.

4. Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης μνήμης

Η νέα Apple TV θα κυκλοφορεί σε δύο μοντέλα με διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους (32 GB και 64GB) Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά αν σκοπεύετε να κατεβάσετε πολλά apps, μουσική και ταινίες θα γεμίσουν γρήγορα.

Και μπορεί στο πίσω μέρος του μικρού μαύρου κουτιού να παρατηρήσετε πως υπάρχει μια νέα θύρα USB-C ωστόσο η θύρα αυτή χρησιμοποιείται μόνο για “service”.

5. Το χειριστήριο επαναφορτίζεται

Το παλιό χειριστήριο της Apple TV χρησιμοποιούσε μπαταρία που μπορούσατε να την αλλάξετε. Το καινούργιο χειριστήριο, που ονομάζεται Siri Remote, έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Στο site της Apple λέει πως συμπεριλαμβάνεται το καλώδιο για την φόρτιση χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει κατά πόσο μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση και να φορτίσει από εκεί.

6. Θα έχει βελτιωμένο ηχοσύστημα

Ο ήχος που θα προσφέρει θα είναι βελτιωμένος αρκεί να έχετε τα κατάλληλα ηχεία. Για τους λάτρες (και γνώστες) του home theater η καινούργια Apple TV θα υποστηρίζει ήχο 7.1 surround.

7. Το καλώδιο HDMI θα πωλείται ξεχωριστά

Το καλώδιο HDMI είναι απαραίτητο για να συνδεθεί η Apple TV με την τηλεόρασή σας. Ωστόσο δεν θα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και όσο για το κόστος του… θα στοιχίζει 5 δολάρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επτά αλήθειες που «ξέχασε» η Apple να μας αποκαλύψει για το iPad Pro

Πηγή: Mashable.com

Comments are closed.