Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι

0

Πέθανε χθες σε ηλικία 69 ετών ο θρυλικός μουσικός Ντέιβιντ Μπάουι ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση ανακοίνωσαν σήμερα η οικογένειά του και οι επίσημοι λογαριασμοί του βρετανού αστέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε ήσυχα σήμερα έχοντας δίπλα του την οικογένειά του έπειτα από μια γενναία μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο», αναφέρουν οι λογαριασμοί του στο Twitter και το Facebook, σε μήνυμα που έχει ημερομηνία 10 Ιανουαρίου.

 

Η ιστορία του….

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Ντέιβιντ Μπόουι ήταν δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρη στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970.

Έγινε γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του, Space Oddity, έφτασε στο βρετανικό τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ζίγκι Σταρντάστ.

Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της Glam Rock.. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του Fame που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Η καρίερα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970.

Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let’s dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχήμενα τραγούδια.

Συνέχισε να πειραμάτιζεται τις δεκαετίας του 1990 και του 2000.

Μόλις πριν τρεις ημέρες γιόρτασε τα 69 του χρόνια μαζί με το άλμπουμ Blackstar που κυκλοφόρησε την ημέρα των γενεθίων του και μια νέα βιογραφία που κυκλοφόρησε με μια μοναδική αφήγηση από την βρετανίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Μέρι Φίνιγκαν.

Comments are closed.