Δείτε βήμα προς βήμα πώς να αυξήσετε το εισόδημά σας

0

Σε μια εποχή όπου η οικονομία της χώρας μας περνάει κρίση και ο βασικός μισθός στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τις βασικές μας ανάγκες, πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας στρέφονται στην δημιουργία μιας δικής τους επιχείρησης. Προτού όμως παραιτηθείτε και αποφασίσετε να ασχοληθείτε με «κάτι δικό σας» οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας…


1. Επιλέξτε τομέα εξειδίκευσης

Για να επιτύχετε ως ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέξτε να ασχοληθείτε με έναν τομέα τον οποίο γνωρίζετε καλά και γίνετε άψογοι σε αυτόν.

2. Ξεκαθαρίστε τις «υπηρεσίες» που θα προσφέρετε

Στα πρώτα σας βήματα ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να σκεφτείτε τί μπορείτε να κάνετε και τί όχι. Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε με τους υποψήφιους πελάτες σας τόσο το καλύτερο.

3. Ποιοι είναι οι ιδανικοί πελάτες για εσάς;

Προτού ξεκινήσετε να ψάχνετε για πελάτες, σκεφτείτε ποιοι θεωρούνται ιδανικοί για εσάς. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Απλά απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Τι είδους επιχειρήσεις θα χρειαστούν τη βοήθειά μου;
    Έχει η εταιρεία που θέλω να συνεργαστώ την πολυτέλεια να με προσλάβει;
  • Τι είδους επιχειρήσεις θα χρειαστούν τη βοήθειά μου;
  • Έχει η εταιρεία που θέλω να συνεργαστώ την πολυτέλεια να με προσλάβει;

4. Δημιουργήστε έναν υψηλής ποιότητας ιστότοπο-πορτφόλιο

Είναι αυτονόητο ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παρουσιάσετε τις τεχνικές σας δεξιότητες είναι να δημιουργήσετε ένα καλοφτιαγμένο πορτφόλιο. Τι πρέπει να έχει:

  • Επαγγελματική εμπειρία
  • Μια πλήρη εικόνα του εαυτού σας
  • Στοιχεία επικοινωνίας

5. Ξεκινήστε να εργάζεστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες προτού παραιτηθείτε από την εταιρείας σας

Kαλό θα είναι πριν παραιτηθείτε από τη σταθερή σας θέση να έχετε αποκτήσει μερικούς πελάτες. Το καλό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι θα είστε πιο επιλεκτικοί με τους πρώτους σας πελάτες.

6. Αναπτύξτε τις ικανότητές σας

Ο καλύτερος τρόπος για να είστε πιο απαιτητικοί με τον μισθό σας είναι να έχετε τα κατάλληλα προσόντα. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να αναπτύξετε τις ικανότητές σας, αλλά και να έχετε ιδιαίτερα προσόντα με τα οποία θα γίνετε πιο ανταγωνιστικοί στο εργασιακό περιβάλλον.

7. Χτίστε την αξιοπιστία σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να οικοδομήσετε την αξιοπιστία σας στον κλάδο που δραστηριοποιείστε. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να γράψτε ένα e-book ή να δημιουργήσετε ένα online μάθημα προσθέτοντας προσωπικές σας ομιλίες προκειμένου να παρουσιάσετε την ισχυρή σας παρουσία στον τομέα σας.

8. Καθορίστε τις τιμές σας

Εάν καθορίσετε τις τιμές σας παράλληλα κάνετε αντιληπτή την αξία σας στο χώρο. Οι περισσότεροι πελάτες δεν θα διστάσουν να πληρώσουν μια υψηλή τιμή εφόσον ο επαγγελματίας δώσει μια καλή πρώτη εντύπωση.

Πηγή:  fortunegreece.com

Comments are closed.