Αυτοί είναι οι δύο πιο επικίνδυνοι τρομοκράτες που καταζητούνται από τις γαλλικές αρχές

0

Μάζη δίνουν οι γαλλικές αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Κύριοι στόχοι της αστυνομίας είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ (δεξιά στη φωτογραφία) και ο Νο 1 καταζητούμενος στον κόσμο Σαλάχ Αμπντεσλάμ (αριστερά στη φωτογραφία).

Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δύο με τρεις άνδρες είναι ταμπουρωμένοι σε διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού. Μετά τις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αφού εκκένωσαν την περιοχή και ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, περικύκλωσαν το διαμέρισμα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες αλλά και νεκρούς, άγνωστο όμως αν πρόκειται για τρομοκράτες ή αστυνομικούς.

Μαζί με τους δύο επικίνδυνους καταζητούμενους τρομοκράτες, ταμπουρωμένος στο διαμέρισμα θεωρείται ότι βρίσκεται και ένα ακόμη άτομο, ο αποκαλούμενος έννατος εισβολέας, το έννατο δηλαδή άτομο που συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής.

Ποιος είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων της Παρασκευής

Πρόκειται για τον 27χρονο Βέλγο τζιχαντιστή Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ , ένας από τους ηγέτες του πυρήνα της Βερβιέ, δηλαδή τζιχαντιστών που επέστρεψαν από τη Συρία και εναντίον των οποίων πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βέλγιο τον περασμένο Ιανουάριο.

ibrahim2_0

Μάλιστα, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ βρισκόταν στη χώρα μας πριν από μερικούς μήνες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές πως το κινητό του τηλέφωνο είχε εντοπιστεί στην Ελλάδα τον Ιανουάριο.

Οι συλλήψεις του Ιανουαρίου στο Παγκράτι

Την εποχή που το κινητό του τζιχαντιστή είχε εντοπισθεί στην Ελλάδα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων στο Παγκράτι. Μάλιστα στα μέσα Ιανουαρίου είχε διεξαχθεί έρευνα στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι κατεύθυνε από την ελληνική πρωτεύουσα μέσω κινητού τηλεφώνου τον πυρήνα τζιχαντιστών που είχε εξαρθρωθεί στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδεόταν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν εκείνη την περίοδο στη Βερβιέ, καθώς η βελγική Αστυνομία, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε, περικύκλωσε το σπίτι των τζιχαντιστών και μετά από μάχη 10 λεπτών οι δύο επίδοξοι τρομοκράτες έπεσαν νεκροί. Τότε ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων, ενώ το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα.

Ενας από πιο δραστήριους δήμιους του ISIS

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ πίστευταν ότι σήμερα ζει στη Συρία. Είναι ένας από τους πιο δραστήριους δήμιους του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το RTL. Σύμφωνα με το 20 Minutes.fr., ο τζιχαντιστής, που είναι γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι από τη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών.

abdel1_0

Οπως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία

Ποιος είναι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θεωρείται ο όγδοος τρομοκράτης, που εμπλέκεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

drastis-epithesis-parisi-708_0_1

Πριν δύο ημέρες η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε πολλά κτίρια της πόλης των Βρυξελλών, πιστεύοντας ότι κρύβεται στο προάστιο «σφηκοφωλιά» των τρομοκρατών στο Βέλγιο. Ωστόσο, οι προσπάθειες της αστυνομίας ήταν άκαρπες.

Ο Σαλάχ φέρεται να είχε νοικιάσει το μαύρο Volkswagen Polo, που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα που επιτέθηκε στο θέατρο Bataclan, ενώ την επόμενη ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, το Σάββατο το πρωί, οι γαλλικές αρχές τον εντόπισαν στα σύνορα Γαλλίας-Βελγίου, τον άφησαν όμως ελεύθερο καθώς δεν είχαν περαιτέρω στοιχεία.

Comments are closed.