Αίσιο τέλος για την αεροπειρατία στην Κύπρο -Παραδώθηκε ο αεροπειρατής

0

Αίσιο τέλος είχε τελικά η αεροπειρατεία στην Κύπρο. Ο δράστης λίγο μετά τις 2.30 συνελήφθη, ενώ όλοι οι όμηροι είχαν απελευθερωθεί. Ο αεροπειρατής παραδόθηκε με τα χέρια ψηλά και όπως φάνηκε τελικά δεν είχε εκρηκτικά. Αυτή την ώρα ανακρίνεται.

Λίγο πριν είχαν μεταδοθεί εικόνες τηλεοπτικών μέσων στις οποίες ένας από τους επιβαίνοντες πηδούσε για να σωθεί από παράθυρο του πιλοτηρίου. Στη συνέχεια φάνηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι να βγαίνουν από την πόρτα και να κατεβαίνουν τη σκάλα. Αμέσως αστυνομικοί έτρεξαν και τους παρέλαβαν.

Το θρίλερ ήταν σε εξέλιξη από τις 8.30 το πρωί όταν έγινε γνωστή η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egyptair στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

 

62 επιβαίνοντες

Στο Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών υπάρχουν 62 επιβαίνοντες, 55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Νωρίτερα οι πληροφορίες ήθελαν να επιβαίνουν 81 άτομα.

Πότε εκδηλώθηκε η αεροπειρατεία

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας -εντός περιοχής ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας.

Η πτήση αναχώρησε στις 06:28 τοπική ώρα (07:28 ώρα Ελλάδας) από την Αλεξάνδρεια και ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Κάιρο στις 08:15. Τελικά προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:46. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Egypt Air δεν υπάρχει ενημέρωση για την προσγείωσή του.

Η κυπριακή αστυνομία, αλλά και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσαν την αεροπειρατία. «Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομείου της Λάρνακας ενημερώθηκε στις 08:30 ότι στο αεροπλάνο των αιγυπτιακών αεροραμμών έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία», ανέφερε αστυνομική πηγή στο Cyprus Weekly προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:50.

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ενώ στο αεροδρόμιο έχουν μεταβεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Κύπρου, αλλά και ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Ειδικές δυνάμεις και ασθενοφόρα στο αεροδρόμιο

Το αεροπλάνο βρίσκεται απομονωμένο σε χώρο του αεροδρομείου της Λάρνακας και αναμένεται σε λίγο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι αεροπειρατές δεν έχουν πει ότι εκπροσωπούν κάποια οργάνωση, ενώ δεν έχει γίνει έξοδος κανενός επιβάτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ζητήσει να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το αεροπλάνο προκειμένου να ξεκινήσει η αποβίβαση των γυναικόπαιδων από την Αίγυπτο.

Εκτρέπνονται στην Πάφο οι υπόλοιπες πτήσεις

Εντωμεταξύ το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει κλείσει και όλες οι πτήσεις εκτρέπονται στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Comments are closed.