12 κακές συνήθειες που βλάπτουν σοβαρά την καριέρα μας

0

Σίγουρα είναι δύσκολο να το αντιληφθείς όμως υπάρχουν  πολλοί τρόποι που μπορούν να σαμποτάρουν την καριέρα σου για τους οποίους μάλιστα ευθύνεσαι εσύ.

Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν είσαι πραγματικά πολύ καλός στη δουλειά σου. Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους που μπορούν να σαμποτάρουν την καριέρα σου και που εσύ πρέπει να προσπαθήσεις να αποφύγεις αν θέλεις να εξελίξεις την επαγγελματική σου σταδιοδρομία:

Νο 1: Κάνουμε κριτική στο αφεντικό μας

«Ψιθυρίζοντας» πίσω από την πλάτη του προϊσταμένου μας, γκρινιάζοντας διαρκώς μπροστά του ή παρουσιάζοντάς τον ως αναποτελεσματικό στη δουλειά του, βάζουμε τον εαυτό μας σε επικίνδυνη ζώνη.

Νο 2: Λειτουργούμε σα να μη μπορούμε να μάθουμε τίποτα καινούριο

Δείχνοντας ότι «τα ξέρουμε όλα», βάζουμε στον εαυτό μας την ετικέτα του αλαζόνα και αυτό εμποδίζει την ικανότητά μας να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη.

Νο 3: Κατηγορούμε τους άλλους

Αν υψώνουμε επιδεικτικά το δάχτυλο σε συναδέλφους μας λόγω της δικής μας έλλειψης δεξιοτήτων, εμπειρίας, καλής συμπεριφοράς ή επαρκούς αυτοαξιολόγησης, τους κάνουμε να σκεφτούν ότι είμαστε ιδιότροποι. Και οι αντιπαθητικοί άνθρωποι σπάνια προοδεύουν.

Νο 4: Εκφράζουμε σε υπερβολικό βαθμό τα συναισθήματά μας

Σε περίπτωση που το παρακάνουμε με ακραίες εκδηλώσεις θυμού, απογοήτευσης μέχρι και… δραματικών δακρύων, περνάμε αρνητικά μηνύματα στους συνεργάτες μας.

Νο 5: Λέμε στον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι

Αυτός είναι ένας τρόπος σκέψης αυτοκαταστροφικός. Αν πείσουμε τον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας μια δουλειά ή ένα πρότζεκτ, ουσιαστικά εγγυόμαστε ότι πράγματι θα αποτύχουμε.

Νο 6: Περιμένουμε την «ιδανική στιγμή»

Όσοι είναι αναβλητικοί, δεν κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει την ώρα που πρέπει να γίνει. Κι αν περιμένουμε τις τέλειες συνθήκες, ας είμαστε προετοιμασμένοι να δούμε κάποιον άλλο – ίσως και με λιγότερες δεξιότητες – να παίρνει τη θέση μας.

Νο 7: Παραπονιόμαστε ασταμάτητα

Όσοι αιωνίως γκρινιάζουν, συνήθως εστιάζουν στα ίδια τα προβλήματα και όχι στις πιθανές λύσεις. Αντί, λοιπόν, να παραπονιόμαστε για τις πολιτικές της εταιρείας μας, τις διαδικασίες και τους ανθρώπους, ας αποδεχτούμε ό,τι δεν μπορούμε να αλλάξουμε και ας κάνουμε προτάσεις για θετικές αλλαγές.

Νο 8: Βλέπουμε τον εαυτό μας ως κατώτερο

Η έλλειψη αυτοεκτίμησης είναι η πιο κατάλληλη συνταγή για να βρεθούμε σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Ο δισταγμός, η παθητικότητα και η υπερβολική συστολή δεν αρέσουν στους εργοδότες.

Νο 9: Μισούμε τη δουλειά μας

Κυνικά συναισθήματα για την εργασία μας μειώνουν την επιθυμία και την ικανότητά μας να αναδειχθούμε και να είμαστε όσο αποδοτικοί χρειάζεται – αναλογικά, μάλιστα, με το μισθό που λαμβάνουμε. Πρέπει, λοιπόν, να επικεντρωνόμαστε στις πτυχές της δουλειάς μας που μας ευχαριστούν.

Νο 10: Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερη δουλειά

Ξέρατε ότι οι – ακόμα και υποσυνείδητες – πεποιθήσεις μας καθοδηγούν τις πράξεις μας; Πιστέψτε, λοιπόν, ότι διαθέτετε δεξιότητες και εμπειρία που κάποιος άλλος, αυτή τη στιγμή, χρειάζεται και ζητά.

Νο 11: Επιλέγουμε να μείνουμε σιωπηλοί

Κάθε φορά που αποφασίζουμε να κρατήσουμε τις καινοτόμες ιδέες μας για τον εαυτό μας ή αποφεύγουμε να κάνουμε διευκρινιστικές ερωτήσεις, περνάμε το μήνυμα ότι είμαστε παθητικοί ή αποστασιοποιημένοι από τη δουλειά μας. Και, στις περισσότερες περιπτώσεις, η υπεύθυνη και ενεργή συμμετοχή επιβραβεύεται.

Νο 12: «Σερνόμαστε» μέχρι τη σύνταξη

Αν έχουμε αδιάφορη συμπεριφορά, ας σκεφτούμε την κληρονομιά που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Οι άλλοι δεν θυμούνται, ούτε ενδιαφέρονται για ό,τι καταφέραμε πριν από ένα χρόνο, αν βλέπουν ότι καταβάλλουμε τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια τώρα.

 

Πηγή: Independent 

Comments are closed.