10 μύθοι για τους δεινόσαυρους και τι ισχύει πραγματικά

0
Όταν ακούμε για δεινόσαυρους οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας αυτό που θυμόμαστε από την ταινία Jurassic Park. Όμως η πραγματικότητα για τους δεινόσαυρους διαφέρει λιγάκι.

Πάμε να δούμε 10 μύθους για τους δεινόσαυρους που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε…

1. Οι δεινόσαυροι και οι άνθρωποι συνυπήρξαν την ίδια περίδο

Αλήθεια: Ο τελευταίος δεινόσαυρος πέθανε 62 εκατ. χρόνια πριν εμφανιστεί ο πρώτος άνθρωπος

3

 

2. Το Jurassic Park θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα όταν εξελίξουμε την κλωνοποίηση

Αλήθεια: Το DNA έχει μια εύθραυστη δομή και διαλύεται αμέσως μετά το θάνατο ενός πλάσματος και σίγουρα μετά από 62 εκατομμύρια χρόνια.

3

3. Οι Αρχαιολόγοι μελετούν δεινόσαυρους

Αλήθεια: Οι Αρχαιολογία είναι ένας κλάδος που ασχολείται με την μελέτη των ανθρώπων τα τελευταία 3 με 4 εκατ. χρόνια. Κάποιοι αρχαιολόγοι μελετούν ζώα και τη σχέση που είχαν με τους ανθρώπους. Οι παλαιοντολόγοι είναι εκείνοι που μελετούν δεινόσαυρους.

3

 

4. Κάποιοι δεινόσαυροι μπορούσαν να πετάξουν

Αλήθεια: Όχι! Τα πρώτα ζώα που μπορούσαν να πετάξουν ήταν τα Pterosaurs που ανήκουν στην κατηγορία της σαύρας και όχι των δεινοσαύρων.

3

5. Όλοι οι δεινόσαυροι έζησαν την ίδια περίοδο

Αλήθεια: Ο Τυραννόσαυρος και ο Βροντόσαυρος έζησαν με διαφορά 65 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή η διαφορά τους ήταν πολύ μεγαλύτερη από τον τελευταίο δεινόσαυρο και τον πρώτο άνθρωπο.

3

 

6. Οι δεινόσαυροι δεν ήταν έξυπνοι

Αλήθεια: Παρόλο που η εξυπνάδα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι δεινόσαυροι είχαν αναπτύξει κοινωνική συμπεριφορά και ζούσαν σε ομάδες. Κάποια είδη μάλιστα είχαν εγκέφαλους αρκετά μεγάλους για το μέγεθός τους.

3

7. Οι δεινόσαυροι ζούσαν μόνο περιοχές όπου υπήρχε θερμό κλίμα

Αλήθεια: Ένα πρόσφατο απολίθωμα που ανακαλύφθηκε δείχνει ότι οι δεινόσαροι ζούσαν και ευημερούσαν, ακόμη και σε παγωμένες πολικές περιοχές. Κοντά σε αυτό το απολίθωμα, οι παλαιοντολόγοι έχουν βρει και άλλους σκελετούς δεινοσαύρων.

3

 

8. Όλες οι προϊστορικές σαύρες ήταν δεινόσαυροι

Αλήθεια: Αν και πολλοί άνθρωποι ονομάζουν «δεινόσαυρο» κάθε ερπετού που περπάτησε στη Γη πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου, μόνο το 10% των ερπετών στον Μεσοζωικό Αιώνα ήταν στην πραγματικότητα δεινόσαυροι.

3

9. Θηλαστικά και δεινόσαυροι ζούσαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές

Αλήθεια: Τα θηλαστικά και οι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν 237 εκατομμύρια χρόνια πριν. Επίσης τα θηλαστικά δεν έτρωαν τα αυγά των δεινοσαύρων.

3

10. Οι δεινόσαυροι ήταν αργοί

Αλήθεια: Ένας κοινός μύθος δεινόσαυρος είναι ότι οι δεινόσαυροι κινούνταν αργά και έσυραν ουρές τους στο έδαφος. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι δεινόσαυροι ήταν αθλητικά ζώα και αρκετά ευκίνητα!

3

 

Πηγή: List25

Comments are closed.